4. ročník MČR neregistrovaných družstev

Propozice

Výsledky kvalifikací:

Ústí nad Labem                Nová Bystřice                   Blansko

Výsledky finálového turnaje:    kvalifikace          nedělní finále

Výkony jednotlivců:       kvalifikaci                        ve finále

Pro zajímavost výsledky pokud by se oba dny sčítaly… Družstva,    jednotlivci

Povídání od Franty Hnilicy:

Konečné pořadí družstev ve finále MČR NERE kuželkářů – 6.6.2010

 Skončilo v pořadí čtvrté Mistrovství neregistrovaných kuželkářů České republiky. Nastoupilo celkem 23 družstev od Šumavy až ke Karpatům. Jedinou trochu nepříjemnou kaňkou byla neomluvená neúčast zástupců z Loun. Konstatování, nepřijedeme, až na telefonický dotaz  hlavního pořadatele 20 min před náhozem, nelze v žádném případě brát jako omluvu. Škoda pro náhradníky, kteří mohli s námi prožít příjemný víkend. Ale k samotné soutěži. Tradičně velké nasazení, tradičně bouřlivá atmosféra byly rozhodující faktory obou dní a tato skutečnost byla součástí i velmi dobrých výkonů,  na úrovni jakou si přeje každý pořadatel. Pořadatelé SKP Hradec Králové se své role zhostili na vysoké úrovni a to nejen po sportovní stránce, ale i po stránce společenské a musím jim nejen se slušnosti, ale i s velkou úctou poděkovat. Za všechny bych vyzvednul neustále živelného a něco organizujícího Jardu Němečka.

Nyní k výsledkům. Od nejmladšího účastníka jedenadvacetiletého Daniela Balcara z Ideal – line Červený Kostelec až po velezkušeného, dvaasedmdesátiletého Františka Rozsívala z  ČD UZLU Přerov dvaadevadesát borců potilo symbolickou „krev“ a na každém bylo znát, že k naší vrcholové soutěži přistupují velmi zodpovědně. Na výsledcích v prvním, tedy kvalifikačním se to projevilo více než dost. Padly dvě třístovky, dvě celkové jedenácti stovky. Rád konstatuji, že kvalita výborná a hra těchto borců přinášela potěchu nejen spoluhráčům, ale i ostatním přihlížejícím a pro všechny byla samozřejmě inspirací.  Zkompletované výsledky obou dní jsou ke stažení v dolní části tohoto webu.

A po hře přišlo vhodné posezení u Country muziky a grilovaného selete. U postupujících násobilo radost a těm ostatním zmírnilo smutek, ale bylo startujícím faktorem každého z nás do druhého dne, nutno však poznamenat, že někoho nastartovalo více, někoho méně.  Druhý den sice třístovka nepadla, ale chybělo málo, padla jedna celková jedenáctistovka, která se projevila jako rozhodující a vítězná. Propadli však obhájci soutěže Uzli z Přerova, kteří vybouchli hlavně v dorážce, byť těch chyb měli málo. Zklamaní byli i další Přerováci, kteří neprodali v nich ukrytý potenciál. Určité zklamání bylo čtvrté místo domácích, hlavně proto, že odstupují z amatérského koulení a chtějí to zkusit mezi registrovanými, tak hodně úspěchů, ale zklamání vyrovnalo radost vítězů a účastníků na bedně. Takže ještě jednou poděkování všem bojujícím účastníkům, pozorným pořadatelům za pěkný nejen sportovní víkend a přání hodně zdaru v roce 2011. Kvalifikační místa roku 2011 jsou Karlovy Vary, Česká Třebová a Valašské Meziříčí a doufám, že se ve zdraví setkáme na finále v Přerově. Termíny se domluví přibližně ve stejné době jako letos. Za všechny kteří se na organizaci podílíme se loučí váš Franta Hnilica.